Už niekoľko rokov v Rwande chceme investovať do projektov trvalo udržateľného rozvoja a do posilňovania úlohy žien, aby sa ich účasť na všetkých úrovniach rozhodovania pri výrobe kávy zjednodušila. Od roku 2014 sa v týchto oblastiach začal vzdelávací program založený na moduloch Green and Senzory SCA venovaný týmto ženám, ktorý im dáva príležitosť organizovať sa v úplne ženských družstvách s cieľom vyrábať kvalitnú kávu, ako je napr. Twongere Kawa Coko.
CHARAKTERISTIKA V ŠÁLKE Aróma: sušené ovocie, kokos Chuť: vyvážená, s tónmi ananásu a kandizovaného ovocia Telo: plné a okrúhle Kyslosť: hlavne jablčná a vyvážená Dochuť: extrémne čistá a suchá SCA skóre: 86,25
Pôvod |
Rwanda |
Plantáž |
Distretto di Gakenke, Severná provincia |
Druh |
Arabica |
Varieta |
Francúzska misia, Bourbon |
Nadmorská výška |
1.800 - 2.200 mnm |
Spracovanie |
Mokré - premytie, dvojitá fermentácia 24 h |
Chuťové tóny |
Sušené ovocie, kokos |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.