SINGLE ESTATE COFFEE
Ipanema espresso je ušľachtilá káva “SINGLE ESTATE” Ipanema Coffees, ktorá rastie v oblasti známej ako Minas Gerais (Brazília). Táto
medzi 850 a 1350 metrov, ktoré sú optimálne pre rast stromov druhu Arabica. 100% certifikovaná (dobré poľnohospodárske praktiky, udržateľná produkcia sociálnej a environmentálnej zodpovednosti) Rainforest, UTZ, FairTrade, CSC…
Chuťové charakteristiky:
Krémová vôňa, vyvážené telo, jemná kyslosť, bohatá aróma a sladká pachuť pomaranča a medu, ktorá navodí túžbu po ďalšej šálke.
Bezkofeínová káva Mama je kofeínu zbavená pomocou vodnej metódy bez použitia chemikálií. Vďaka tomuto procesu si zachováva chuť alej aj vysoký podiel zdraviu prospešných látok - vitamínov, minerálov a antioxidantov.
Zber: Brazília
Praženie: Španielsko
Ipanema espresso
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
CaféDelamante
Plantáže Ipanema Coffees sa nachádzajú na svahoch jazera Furnas, vo vnútri najväčšej kávovníkovej farmy na svete Minas Gerais – Brazília
V nadmorskej výške medzi 850 a 1350 metrov je na 5500 hektároch domovom 13 miliónov kávovníkov Arabica, ktoré ročne vyprodukujú viac ako 7000 ton 100% kávy Arabica. Spomedzi všetkých týchto kávových zŕn sa starostlivo vyberajú a používajú iba tie najlepšie na výrobu produktu IPANEMA ESPRESSO®, ktorý je podľa Rain Forest Alliance uznávaný ako najlepšia brazílska káva a jedna zo štyroch najlepších špeciálnych káv na svete.
Od roku 1969
Spoločnosť Ipanema Coffees vyčlenila čas a zdroje na štúdium environmentálnych a sociálnych opatrení v Brazílii a snaží sa nájsť spôsob, ako vyriešiť ich problémy. Káva Ipanema vždy podporovala miestne projekty. V roku 1997 sa rozhodlo o vytvorení sociálneho výboru, ktorý bude analyzovať kroky spoločnosti v priebehu rokov s cieľom zlepšiť budúce sociálne akcie. Tento výbor viedol založenie Inštitútu Ipanema v roku 2003.
Ipanema Espresso® sa sleduje vo všetkých fázach výroby od semienka po pohár.
Konečný spotrebiteľ chce vedieť všetko o káve, ktorú pije. S produktom Ipanema Espresso® poznáte všetky strany zapojené do výrobného reťazca, od farmy, kde káva rastie, až po miestneho distribútora a miesta na jej pitie. Zaručujeme stálu kvalitu v priebehu času a na všetkých trhoch. Chuťový profil produktu Ipanema Espresso® je vždy rovnaký, bez ohľadu na to, kde a kedy ho pijete. Všetky obaly majú pečať sledovateľnosti, ktorá umožňuje sledovanie dávky každej výroby.
Profil praženia a chuti
Praženie je najdôležitejšou a poslednou fázou výroby praženej kávy. Z tohto dôvodu musí túto fázu starostlivo riadiť náš hlavný pražiar, ktorý dodržiava parametre praženia špeciálne vyvinuté pre Ipanema Espresso®, pričom pri každej výrobe zaručuje rovnaký profil praženia. Jemná kyslosť, vyvážené telo, výrazná sladkosť a čokoládová dochuť, vďaka ktorej vaša mozog chce okamžite piť ďalší pohár.